Vad behövs för att måla?

När man ska måla kan det krävas en hel del olika saker. Exakt vad som behövs varierar dock beroende på vad som ska målas. Om man ska måla stora ytor kan en roller eller färgspruta vara bra att skaffa. Om man ska spruta ut färgen kan det vara bra att kontrollera att färgen inte är giftig eller farlig att andas in. Om man känner sig osäker kan man kontakta giftinformationscentralen och fråga om råd.

När det gäller mindre ytor och möbler behövs ofta en eller flera olika penslar eller små rollers. Med dem kan man både måla mönster, detaljer, hörn och annat. Det kan också vara bra att ha en burk eller ett tråg att hälla upp färgen i. Då slipper man ta färgen direkt ur hinken och det minskar risken för spill och för att det ska ramla ner saker i färgen.

För att kunna tvätta penslar och annan utrustning krävs också tillgång till vatten eller någon typ av lösningsmedel. Det är också viktigt att tänka på miljön och inte hälla ut överbliven färg i avloppet eller liknande utan den bör man lämna in på återvinningscentralen.

shesha