Så väljer du rätt färg till hemmet

Om du står inför en renovering eller helt enkelt bara vill ge ditt hem ett nytt lyft kan det vara en bra idé att ge väggarna en ny färg. Men eftersom färg består av ett helt spektrum så kan det vara svårt att välja. I det här inlägget får du därför tips på hur du kan tänka när du ska välja en ny färg till ditt hems väggar.

Utgå från dig själv

Det enklaste sättet att välja färg är att utgå från vad du eller ni gillar för färger. Välj en färg och ha det som bas när du sedan ska välja nyans. Gillar du till exempel blått kan du gå till din färgbutik och be om färgkartor i blått. När du valt din nyans blir det sedan enklare att färgmatcha med resten av din inredning.

Neutralt eller färgglatt?

En annan sak som du kan ha med i din beräkning när du ska välja vilken färg du ska ha på dina väggar är om du vill att de ska vara neutrala eller färgglada. Det finns för och nackdelar med båda delarna. Väljer du en färg som är neutral och din inredning går i samma färgskala finns risken att det ser för enhetligt ut och du får mindre inspiration. Väljer du en mer färgglad färg på väggarna finns risken att det är svårare att matcha den med resten av inredningen.

Hitta inspiration

Det finns massor av inspiration nära till hands när du behöver den. Det kan vara allt ifrån magasin till inspirationskonton på sociala medier som Instagram och Pinterest. Om du är osäker på hur du skulle kunna inreda med din valda väggfärg är ett tips att gå in på inredningshemsidor. De brukar vara duktiga på att visa upp exempel på styling och inredning.

shesha