Underhåll fastighetens fasader

En fastighet slits med åren och med alla väder som biter på väggarna och fasaderna. Med lite färg, skrapning och rengöring kan den mest tråkiga fasaden bli som ny igen och din fastighet blir värd mer och trevligare för hyresgästerna att bo i.

Vems ansvar är det att underhålla husets yttre?

Det är fastighetsskötaren eller fastighetsförvaltarens ansvar att rusta upp bostaden till tänderna igen. All teknisk förvaltning ligger inom fastighetsförvaltarens område och handlar helt enkelt om underhåll och service på fastigheten. Många förbiser vikten av att hålla bostaden fräsch och en del fastighetsägare vill bara samla in hyrorna och struntar i hur hyresgästerna har det och hur omgivningen ser ut. Det är dock A och O att underhålla en fastighet med stambyten, ny färg i trapphus och på fasaden, att kolla takets skick och att fixa i rabatterna utanför huset om det finns lite grönt utanför.

Måla fasaden och fönstren

När fasaden underhålls är det viktigt att inte förbise fönster och dörrar. Det finns inget fulare än att ge ny färg och glans åt ett hus fasad och strunta i fönsterkarmar och lister. Det är som att köpa en ny kostym och gå ut barfota eller med sjaskiga skor. Innan du bokar målare som kommer för att utföra arbetet är det viktigt att informera hyresgästerna om att det kommer att befinna sig folk utanför fönstret då och då.

shesha