Sätt färg på tillvaron

Det är alltid roligt med färg! Genom att omge dig med dina favoritfärger blir du automatiskt på gott humör, vare sig det gäller kläder, prylar eller heminredning. Att våga ge sitt hem starka kulör är kul och uppiggande och ingenting att vara rädd för.

Hur du går tillväga beror på tycke och smak. Vackra målarfärger i kombination med matchande möbler är ett klassiskt sätt att inreda på, och extra hett är att skaffa snygga tapeter från https://www.familjetapeter.se/ med fantasifulla mönster. Kombinera tapeterna med målade väggar så får du ett resultat som både ser trevligt och proffsigt ut.

Förbättra humöret med färg

Inom miljöpsykologi har det forskats mycket om färg och det kommer säkert inte som en överraskning att olika kulörer ger olika intryck. Faktum är att färger påverkar sinnestämningen men också andra saker som aptiten, kreativiteten och den allmänna energin.

Vissa färger är förknippade med specifika känslor, till exempel gult med glädje, rött med erotik och blått med lugn. Att inreda rummen efter den atmosfär som du vill att de ska ha är alltid en bra idé, men viktigast av allt är att du själv tycker om färgerna.

Det är också kul med överraskningsmoment. Om du har ett mycket enkelt och rent hem som går i vitt och grått, kan några färgklickar i form av tavlor eller andra inredningsdetaljer bli en liten men oerhört kul detalj.

shesha