Måla med olika tekniker

Det finns flera olika tekniker att använda sig av när man ska måla. Det allra vanligaste är dock att måla med pensel eller roller. Om man vill ha lite annorlunda mönster eller liknande kan man dock också prova att måla med en svamp, genom att trycka olika material mot färgen med mera. Det kan ge ett helt annat intryck på en annars ganska tråkig vägg.

I vanliga fall vill man ofta undvika att penseldrag och liknande syns men ett annat alternativ är att göra penseldragen tydliga och lite mer rejäla. Det ger ett robust och tåligt intryck. När man målar golv eller trappor kan man också blanda i eller strö lite sand i färgen. Det gör att man inte halkar lika lätt. Det finns speciell halksand för det här ändamålet men det går i regel lika bra med vanlig, torr sand.

Om det rör sig om ett barnrum eller liknande kan det också vara frestande att låta barnen vara med och måla. Kanske kan de använda sig av giftfri färg och måla med händer eller fötter? Om något barn får i sig färgen är det dock klokt att ringa Vårdguiden för att rådgöra om man behöver åka till läkare med barnet.

shesha