Inred med färg på väggarna

Väggarna utgör en stor del av rummets yta. Alltför många glömmer bort att inreda väggarna, vilket är synd. Med lite färg på väggarna kan du nämligen förvandla hemmets atmosfär och utseende drastiskt. Det behöver inte vara särskilt svårt eller dyrt. Med snygga posters, en fondvägg med tapet eller nymålade väggar kan du snabbt skapa ett vackert hem.

Posters

Posters och tavlor är ett av de mest effektiva och snyggaste sätten att skapa förändring i ett rum. Hos Frameit.se hittar du massor med läckra posters och prints med trendiga motiv samt olika ramar. En trendig tavelvägg med posters är ett bra sätt att skapa ett personligt rum. Välj gärna ett färgtema på dina posters för att det ska ge en behaglig känsla. Ett tips är att matcha färgerna på tavlorna med en eller flera möbler i rummet. Har du exempelvis en matta i en vacker blå färg? Då kan du med fördel välja posters som går ton i ton med mattan. Svartvita tryck och ramar kan dock vara att föredra om du väljer att måla väggarna i en stark färg. Låt kreativiteten flöda och var inte rädd att experimentera med färger, former och storlekar på din tavelvägg.

Tapet

Tapeter är ett annat sätt att ge rummet ett ansiktslyft. Många väljer att endast göra en fondvägg med en tapet, framför allt om det är en mörk tapet, för att mönstret inte ska dominera. Om du inte vill tapetsera i vardagsrum eller sovrum kan det vara en bra idé att börja med badrummet. Denna yta är oftast bortglömd och en tapet kan liva upp.

Måla om

Sist men inte minst kan du måla väggar i en eller flera färger som du gillar. Ta god tid på dig att välja kulör så att det blir rätt. Färgen på väggarna gör stor skillnad för rummets känsla och utseende.

shesha