Mörka kulörer

Det blir allt modernare att använda sig av mörka kulörer när man målar. Det mörka ses ofta som mysigt och murrigt, vilket man inte kan bortse från. I inredningstidningar ses ofta mörka väggar kombinerade med ljusa detaljer och vita möbler. Men vilka mörka färger finns det egentligen att välja mellan?

Blått

Mörka färger är ofta mycket omtyckta och blått är en kulör som är relativt lätt att matcha. Blått finns också i flera olika mörka kulörer som stäcker sig från marint till nästan svart. De riktigt mörka blå färgerna ser bara blåa ut när ljuset träffar dem på speciella sätt.

Grönt

Även grönt finns i mörka varianter. Genom att ljussätta en riktigt mörkt grön vägg på bra sätt kan man få en härlig stämning i rummet och i kombination med ljusa möbler och tyger blir rummet ofta mycket mysigt.

Röda toner

Även om man inte vill ha ett rött rum kan det vara häftigt att ha en riktigt mörkt röd fondvägg som sedan matchas med mörka träslag och härlig belysning. Den mörkt röda färgen gör rummet varmare och den kan ofta passa i sovrum där man vill ha en mysig och trevlig stämning.

Att tänka på med mörka kulörer

Man bör tänka på att mörka färger ofta gör att rum ser mindre ut och ett litet rum med små fönster kan bli väldigt mörkt att befinna sig i. Om rummet är i form av en källare eller liknande kan det nästan kännas lite otäckt att komma in i ett väldigt mörkt rum.

shesha