Måla inför försäljning

När du väljer kulörer och tapeter till ditt hem utgår du i de allra flesta fall från din egna personliga stil. Du vill helt enkelt skapa ett personligt hem som du gillar att vistas i. Men om du funderar på att sälja ditt hus eller din lägenhet kan det vara bra att istället fundera över vad som får flest spekulanter att bli intresserade av ditt hem. Här kommer några tips på vad du ska tänka på när du målar inför försäljning!

För många är bostadsaffären den allra största affär de kommer att göra i sitt liv. För dig som funderar på att sälja och flytta är det många saker som ska klaffa. Framför allt vill du naturligtvis få ut så mycket pengar som möjligt för din gamla bostad. Därför är det viktigt att så många som möjligt får upp ögonen för just ditt objekt. Eftersom många använder webbsidor som Boneo för att hitta vilka bostäder som finns till salu gäller det att synas i deras flöden. Här har mäklarbilderna stort fokus och redan i detta skede behöver du få din bostad att dra blickarna till sig.

Färgsättning vid försäljning

När du scrollar igenom utbudet på Boneo är det lätt att se att det finns bostäder som sticker ut, som har det där lilla extra. Ofta handlar det om att stylingen är precis rätt. Kulörerna matchar de tidlösa möblerna och helheten känns lite extra lyxig. Det är precis det här intrycket du vill att din bostad ska ge de potentiella köparna. Så vad är knepet? Det lönar sig ofta att ytrenovera innan en försäljning för att få högre bud. Att måla om är ett billigt och enkelt sätt att skapa en attraktiv helhet. Nyrenoverade lägenheter i bra lägen är alltid attraktiva på bostadsmarknaden!

När du ska sälja i närtid lönar det sig att ta en titt i de trendiga inredningsmagasinen för att se vad som är inne just nu. Det handlar inte om att pricka de allra mest extrema trenderna utan att skapa en modern känsla. Just nu är exempelvis vitt och fräscht inte lika inne som för några år sedan och en helt vitmålad lägenhet kan kännas daterad. Välj hellre neutrala men lite dovare nyanser som ger en hemtrevlig känsla.

Kombinera färg med styling

Om du inte har råd att anlita en professionell stylist för homestaging kommer du långt med att bara städa noggrant och rensa bort personliga klenoder och prylar som ger ett rörigt intryck. Återigen kan flödet på Boneo vara en bra inspirationskälla. Titta på de hem som har fått flest klick och låt dig inspireras av deras styling. För att få till de perfekta färgkombinationerna är det bra att ta med sig en färgkarta och köpa nya textilier som mattor, plädar och sängöverkast. Välj nyanser som antingen kontrasterar mot eller harmonierar med dina valda väggfärger. För att göra det enkelt för dig kan du alltid arbeta ton i ton i hela rummet.

shesha