Bilder på över 100 olika färger och teckningar!

Pga av tekniska problem kommer sidan inte uppdateras igen på obestämd tid.

Kaninfarg.se är en informationssida och databank med bilder och information om en mängd kaninfärger. Sidan finns till både för dig som är intresserad av att lära dig mer om kaninfärgsgenetik och för dig som söker info och bilder på en viss färg. En liten del av kaninernas färger finns godkända och beskrivna i standarden för utställningskaniner. Här har jag tagit upp en större mängd färger i olika kombinationer.

Jag har i grova drag delat upp dem i viltfärg, enfärgade färger och otter. Alla kaniner är någon av dessa tre varianter. Jag har sen delat upp alla färger i färger som beror på mutationer på A-locus, färger som beror på mutationer på B-locus, grundfärger, färger som beror på polygena anlag, vitfläckiga färger samt övriga färger. Tanken är att man bland annat ska förstå hur olika färgkoder är uppbyggda, hur färgerna uppkommit och hur de är besläktade. Känns detta förvirrande så kan jag tipsa om att först läsa på sidan "lite genetik". Många av de 'fackorden' inom området finns beskrivna i ordlistan. Är du lite av en nybörjare på området så skulle jag rekommendera att läsa sidorna uppifrån och ner. På sidan om raser kan du läsa om alla raser som är godkända i Norden, plus några till, och på i uppfödarlistan kan du hitta uppfödare till de raser och färger du söker.

Det går att kombinera färger på otaligt antal fler olika sätt än de jag tagit upp här. En annan sak man ska vara medveten om är att alla färger utom svart och vit kan förekomma i olika nyanser så just din kanin kanske inte har samma nyans som motsvarande bild på sidan.

Kaninfarg.se drivs i icke vinstdrivande syfte och alla bilder på sidan är utlånade av privatpersoner eller fotograferade av mig själv. Sidan har funnits sedan mars 2009.

Jossan

Senaste nytt!

2017-04-09
Nya bilder på viltblå,madagaskar, rysstecknad svart,  zobel havana, white zobelsiames blå, tan svart,  tan blå, viltkanel, white zobel havana, viltsiames havana, viltzobel, viltzobel havana, zobelsiames havana, mantelteckning, japantecknad gul/brun och järngrå.

2016-09-16
Nya bilder på viltgrå, viltbrun, chinchilla, blå och egern.

Även flera nya länkar till uppfödare!

2016-06-19
Uppfödarlistan är nu uppdaterad så att alla uppfödare som är registrerade i Skaf har fått en stjärna (*) innan namnet.

Nya bilder finns nu på blå, isabella, egern, beige, chinchilla brun, järngrå, zobel havanna och  rysstecknad brun

2016-05-12
Uppdaterat med kommande standardändringar 1 oktober 2016. Nya färgen orange har fått egen sida. Japantecknad gul/brun har redan en egen sida, men kommer att bli godkänd för utställning.

Nya bilder finns nu på viltkanel, rödorange (sachsengold), japantecknad gul/blå, japantecknad gul/brun, japantecknad vit/brun, beige, isabella. schwarzgrannen, rysstecknad brun, lutino och lutino shadow.

 

Hör av om du har tips, frågor eller synpunkter ang. sidan. Maila admin@kaninfarg.se eller fyll i formuläret på kontaktsidan.

Grafiken högst upp är sponsrad av Hanna Persson - Hanna´s Grafik!

Observera att det råder © på alla bilder och på all text på denna hemsida!
Läs mer under upphovsrätt

 

kaninfarg.se © 2009-2016