Om upphovsrätt till bild och text

Jag har fått en del förfrågningar om att låna text och bilder från sidan så jag vill förtydliga det här. Allt man skapar och sprider på internet (såsom egen text och egna foton) är skyddade av upphovsrättslagen (det som kallas copyright på engelska). Det innebär att det är förbjudet enligt svensk lag att kopiera och publicera andra personers bild och text utan tillstånd. Denna lag gäller vare sig det står något om det på sidan eller ej.

Text
All text utom den som är citerad från Standarden är skriven av mig. Det är ok att citera och publicera kortare bitar ur texten bara ni anger kaninfarg.se som källa. Vill ni kopiera längre stycken så får ni kontakta mig först. Tänk på att jag går in och redigerar texten med jämna mellanrum så det du kopierar kanske inte är samma text som finns på denna sajt om några år, därför kan det vara en bra idé att istället hänvisa till sidan.

Bilder
De flesta bilderna har jag fått tillstånd att låna från andra fotografer för att publicera på denna sajt och jag kan inte tillåta att bilderna kopieras och läggs ut på andra sidor. Är det någon bild ni behöver låna för publicering så får ni kontakta den fotografen. Vill ni låna någon bild som jag är fotograf till så kan ni kontakta mig.